nieuws

Kuin start bouw nieuwe wijk Sally met 36 koopwoningen in Wijdenes

Aannemersbedrijf Kuin uit Bovenkarspel is gestart met de bouw van 36 koopwoningen in het nieuwbouwplan Sally in Wijdenes. Het is voor het eerst sinds jaren dat het dorp nieuwe woningen krijgt.

Wethouder Yvonne Roos-Bakker van Drechterland gaf deze week de feestelijke aftrap van de nieuwbouw door zelf een steen in een nieuwe woning te metselen. Zij deed in aanwezigheid van de toekomstige bewoners van de huizen. Na de plichtpleging schoot confetti door de lucht op de bouwplaats.

Plan Sally ligt midden in het dorp achter de Kerkbuurt en de Molenweg, niet ver van de lagere school en voetbalclub WSW. De nieuwe wijk wordt ontsloten via de Kerkbuurt. De woningen worden in opdracht van Vos Bouw- en Exploitatiemaatschappij BV gebouwd door Kuin.

De huizen staan straks op het vroegere afwerpterrein met de codenaam Sally waarin geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit vliegtuigen wapens en munitie voor het verzet dropten. Om deze reden krijgen de straten in de wijk ook namen van de mensen die in de verzetsgroep Sally acrief waren. Er komt een Dirk Rooslaan, een Kollislaan, een Miedemahof, een Van Weeldenhof en een Sallypad.