nieuws

Kuin start verkoop 52 koopappartementen in plan Middenweg Bovenkarspel

Aannemer en projectontwikkelaar Kuin start donderdag 28 oktober de verkoop van het nieuwbouwplan De Zes Steden langs de Middenweg in Bovenkarspel. Kuin gaat hier totaal 52 koopappartementen bouwen, waarvoor prijzen vanaf 370.800 euro gevraagd worden.

De nieuwe woningen komen op het terrein van de te slopen bedrijfsruimten waarin voorheen de sociale werkvoorziening Op/maat en recent nog een coronatestlocatie zaten. Bewoners zitten hier straks op steenworp afstand van het NS-station en winkelcentrum Streekhof.

Bovendien worden alle woningen, verdeeld over meerdere verdiepingen, gelijkvloers. Kuin zegt hiermee in te spelen op de toenemende vraag naar gelijkvloerse woningen in West-Friesland.

Het woongebouw telt straks 47 appartementen verdeeld over vier woonlagen in twee vleugels. Op het linkerdeel komt nog een toplaag met vijf penthouses. Beide gebouwen worden met elkaar verbonden door een centrale entree met lift en trappenhuis. De appartementen hebben twee slaapkamers, de penthouses drie. Vanaf balkon of dakterras kijken bewoners straks uit over bomen en groen.

Parkeergarage

In het ontwerp van architectenbureau Inbo is het woongebouw iets naar achteren geplaatst. Hierdoor ontstaat ruimte voor een monumentale entree en groen. Het voorterrein van De Zes Steden wordt ingericht als een groen en kleurrijk tuinlandschap, met gazons en hagen. Op het dek van de parkeergarage bloeien straks tal van vaste planten.

De woningen met eigen parkeerplaatsen zijn levensloopgeschikt, onderhoudsarm, energiezuinig en volgens Kuin klaar voor de duurzame toekomst. Voor een aangenaam binnenklimaat en lage energielasten zorgen warmtepompen en zonnepanelen in combinatie met vloerverwarming.

Mogelijk loting

Kuin heeft CMK Makelaars ingeschakeld voor de verkoop van de woningen. De appartementen op de begane grond met een terras en appartementen op de verdiepingen hierboven met een balkon worden vanaf 370.800 euro verkocht. De vijf penthouses op de vierde verdieping met een dakterras kosten prijzen vanaf 530.000 euro.

Nu al bestaat grote belangstelling voor de appartementen, vertelt vastgoedmedeweker Rob Ruitenberg van Kuin. ,,De appartementen worden toegewezen, waarbij mogelijk loting aan vooraf gaat.’’