Enkhuizen, De Cuijp

Met knipoog naar het Snouck van Loosenpark

Op 5 juli 1897 werd aan de oostkant van de oude havenmond een park geopend. Het Snouck van Loosenpark dankt haar naam aan Margaretha Maria Snouck van Loosen, die leefde van 23 juli 1807 tot 30 oktober 1885. In haar testament had deze adellijke dame de wens geuit tot het bouwen en onderhouden van arbeiderswoningen ‘als de stad gronden wil afstaan’. Vanuit haar erfenis is daarop de bouw van het Snouck van Loosenpark bekostigt.

Nieuwbouwplan De Cuyp is een knipoog naar dit bijzondere park. Zo komt de parkachtige uitstraling terug doordat de huizen wat gedraaid staan op de kavels en door de hoge, groene hagen. De woningen zijn geïnspireerd op het beeldkwaliteitsplan en de bouwstijlen uit Enkhuizen. Dat zie je weer terug in witte kappen onder de daken, met houtwerk afgewerkte hoeken en rode dakpannen zoals van oudsher gebruikelijk is in Enkhuizen. Ook aan de fauna wordt gedacht, want er worden vleermuiskasten opgehangen. Het plan krijgt een exclusieve uitstraling en zit – letterlijk – op een stukje Nederlandse geschiedenis aan de Zuiderzee. Voel jij je al helemaal thuis in deze parkachtige omgeving op loopafstand van het station met de haven om de hoek?

In De Cuyp kun je straks stijlvol wonen, middenin de binnenstad maar met alle gemakken van een nieuwbouwwoning. In De Cuyp komen in totaal 21 woningen.

details

  • 21 woningen
  • Alle woningen verkocht
  • In opdracht van BPD

Impressies