Leeuwarden, Frijsicht

De Klamp – De Zuidlanden

n het nieuwste buurtschap De Klamp wordt een nieuw project met 12 geschakelde woningen gerealiseerd genaamd: Frijsicht.

De woningen
De woningen zijn verdeeld over 2 blokken (blok A en blok B). De achtertuinen zijn gelegen op het noordoosten en het zuidwesten. De kaveloppervlaktes variëren van 160 m² tot 262 m².

Alle woningen zijn standaard voorzien van een straatgerichte keuken en een tuingerichte woonkamer, 3 slaapkamers en badkamer op de eerste verdieping en een vaste trap naar zolder. Tevens bevindt zich standaard een parkeerplaats met pergola in de achtertuin.

De Klamp
De Klamp, het vierde buurtschap van De Zuidlanden, bevindt zich aan weerszijden van de Wergeasterdyk en ‘kronkelt mee’ langs de loop van de Wurdumerfeart. Met de twee buurtschappen Techum en Wiarda aan de westelijke en oostelijke kant, is De Klamp gelegen in een landelijke omgeving. In het oorspronkelijk agrarische gebied is het buurtschap omgeven door groen. De weilanden met rietoevers bieden een heerlijke serene rust, met de terp Techum in de dichte nabijheid. De Wurdumerfeart, die vooral een recreatieve functie vervult voor sloepen met een maximale doorvaarthoogte van 1,50m, zorgt voor een prachtige verbinding tussen de omliggende dorpen.

Het straatbeeld van De Klamp is gevuld met verrassingen: interessante hoekjes en ruimtes worden afgewisseld met verrassende pleintjes waar kinderen kunnen spelen.

Het resultaat hiervan is een buurtschap met een sterke eigen identiteit én de vriendelijke uitstraling van een Fries dorp. In De Klamp wordt er ruimte gecreëerd voor uitgebreide projectbouw, waaronder vrijstaande, twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen.

details

  • 12 tweekappers
  • Alle woningen verkocht
  • In eigen ontwikkeling

Impressies