Lemmer, De Polle

LEMSTERKADE

De Lemsterkade is een plek met een roemrijke historie. Dit gebied staat nog steeds bekend als De Houtmolen, naar de windmolenzagerij – later stoomhoutzagerij – die ooit aan de Polle stond. In 1935 kocht palletfabrikant Halberstma uit Grou de locatie. Inmiddels staat het vroegere fabrieksgebouw er al weer een aantal jaar vervallen bij.

Gelukkig hebben we de foto’s nog uit de tijd dat De Houtmolen een bruisende plek was waar vele inwoners hun steentje bijdroegen aan de florerende economie van Lemmer. Deze foto’s vormen een mooie inspiratiebron voor het ontwerp van onze woningen en appartementen. Het resultaat is een karakteristiek plan met een authentieke, industriële uitstraling. Een ode aan De Houtmolen.

 Zie jij jezelf al wonen in een statig pakhuis aan het water? Droom jij van je eigen bootje aan de steiger? Het kan binnenkort in Lemmer. Op een unieke locatie net buiten het dorpscentrum realiseren we De Lemsterkade. Een bijzonder project met zo’n 130 woningen en appartementen. Ieder met een eigen verrassende knipoog naar de rijke historie van het gebied.

Eerlijk is eerlijk: het gebied aan de Zeedijk en de Polle in Lemmer verdient op dit moment niet de schoonheidsprijs. Dit plan vraagt om een gezonde portie verbeeldingskracht. Knijp je ogen tot spleetjes en kijk door je oogharen naar deze unieke locatie. Aan de waterkant doemen de contouren op van karakteristieke, stoere pakhuizen. De hoge gevels met de grote ramen weerspiegelen trots in het water. Mensen genieten op hun terras van de voorbijvarende bootjes of gooien zelf de trossen los. Kijk, dát is wonen aan De Lemsterkade.

HET PLAN

Het project beslaat twee bouwfases. In de eerste fase realiseren we 28 appartementen. In fase 2 komen zowel appartementen als woningen. En niet te vergeten: de parkeerplaatsen voor je auto en aanlegplekken voor je boot. Benieuwd wanneer we van start gaan? Je ontdekt het in onze vooruitblik.

details

  • 28 appartementen
  • Nog diverse appartementen in verkoop
  • In opdracht van Zwanenburg Projecten

afbeeldingen