Kuin bouwt, Kuin ontwikkelt,
Kuin verhuurt

Kuin begon als klein familiebedrijf en is uitgegroeid uit tot een belangrijke speler binnen de bouw- en vastgoedwereld. Met ruim 75 medewerkers staat Kuin al meer dan 100 jaar zo vast als een huis. Op een stevig fundament, waarvan ‘vertrouwen’ misschien wel de belangrijkst gelegde steen is, ontwikkelt en bouwt een flexibel team projecten om in te wonen en te werken. Kuin werkt veelal met vaste architecten, leveranciers en onderaannemers. Door de korte lijnen kan er snel worden geschakeld tussen de wens van de klant en het uit te voeren project.

In 1919 startte de eerste generatie Kuin het gelijknamige aannemingsbedrijf. In de werkplaats werd een klein kantoor voor drie medewerkers ingericht. Toen de tweede generatie de respectabele leeftijd van 58 jaar bereikte, werd het stokje overgedragen aan de derde generatie. Jan Kuin nam op 23-jarige leeftijd het bedrijf van zijn vader over en staat nog altijd aan het roer. Het stokje van de West-Friese nuchterheid, een no-nonsense mentaliteit en bouwen aan vertrouwen wordt van generatie op generatie doorgegeven. Een actieve vierde generatie is inmiddels werkzaam binnen het bedrijf en zal het bedrijf in de toekomst met veel passie voortzetten.

Met het oog op de toekomst werd in 1997 een nieuw bedrijfspand neergezet. Door de groei van het bedrijf, volgden nog een aantal verbouwingen. Sinds 2021 voldoet het pand aan de toekomstverwachtingen. Door het vele werk dat Kuin sinds een aantal jaren in de provincie Friesland uitvoert, is er in 2020 een vestiging in Leeuwarden geopend.

verder navigeren

Onze 3 specialisaties

Kuin BV - Aannemingsbedrijf logo Aannemingsbedrijf

Bij de start van het aannemingsbedrijf werden er voornamelijk bungalows gebouwd. Later kwam hier de seriebouw bij. De eerste negentig jaar was ons bedrijf voornamelijk actief in Noord-Holland, met hier en daar wat uitschieters buiten de regio. De laatste tien jaar is het werkgebied verder uitgebreid naar onder andere Friesland en Flevoland. Ondanks de verschuiving in bouwsoort, is het aannemingsbedrijf de bungalowtak altijd trouw gebleven. “Je moet niet stoppen waarmee je groot bent geworden”, alsdus Jan Kuin. Kuins loyaliteit aan de vaste bouwmethode, in samenwerking met vaste, betrouwbare onderaannemers,  is kenmerkend voor het bedrijf.

Tijdens de bouw begeleidt het aannemingsbedrijf  projecten van ontwerp tot en met de oplevering. In de loop der jaren zijn samenwerkingen opgebouwd met diverse projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen en andere opdrachtgevers. In al die jaren heeft het familiebedrijf bekendheid verworven als een zeer betrouwbare en financieel gezonde partij voor bouwprojecten in grondgebonden woningen en kleinschalige appartementencomplexen. Anno 2021 worden er ruim 900 woningen per jaar gebouwd.

Kuin BV - Aannemingsbedrijf logo Vastgoedontwikkeling

Sinds 2006 is het bedrijf uitgebreid met een eigen afdeling vastgoedontwikkeling. Ontwikkelen met lef en visie, dat is waar Kuin voor gaat. Er wordt doelgericht gewerkt. Met zorg voor de eindgebruiker, waarbij kwaliteit centraal staat.

Kuin ontwikkelt nieuwbouwprojecten en transformeert inbreilocaties tot plezierige woonomgevingen. Van klein tot groot, overal waar een uitdaging in zit, pakt het bedrijf met beide handen aan. Kuin Vastgoedontwikkeling is in korte tijduitgegroeid tot een belangrijke ontwikkelaar in noord- en midden Nederland.

Kuin BV - Aannemingsbedrijf logoVastgoedbeleggingen

In 2011 is de keuze gemaakt om het bedrijf uit te breiden met een eigen actieve verhuurtak. In de eerste jaren na deze uitbreiding kwamen er gemiddeld dertig woningen per jaar bij. De laatste jaren is dit aantal flink uitgebreid en groeit het aanbod jaarlijks met 50 tot 100 woningen. Het totale aanbod van huurwoningen ligt in 2021 op ruim 400 eenheden, bestaande uit eengezinswoningen en appartementen. Daarnaast heeft Kuin enkele bedrijfspanden in bezit.

Het verhuurbezit, voornamelijk bestaand uit zelf gebouwde nieuwbouw wordt nog volop uitgebreid door het in eigen ontwikkeling bouwen van diverse appartementencomplexen en woningbouwprojecten.

Als commerciële verhuurder opereert het bedrijf inmiddels in Noord-Holland, Friesland en Flevoland. Ook hier kenmerkt Kuin zich door een directe en persoonlijke aanpak waarbij de klant centraal staat. De korte lijnen die worden gehanteerd, maken dit mogelijk.