Franeker, Zuiderpoort

Zuiderpoort

Aan de zuidkant van Franeker, op het grensvlak van stad en natuur, verrijst een duurzaam woongebouw: Zuiderpoort. Met
aan de ene kant het historisch stadshart en aan de andere kant de Alvestêdewyk en het natuurrijke landschap.
Je woont hier in de jongste uitbreiding van de wijk: Nieuwe Rietbuurt. Een groene buurt te midden van water, met woningen
op schiereilanden. Het plan omvat in totaal vier schiereilanden, waarvan drie met vrijstaande en halfvrijstaande woningen en een met appartementengebouw Zuiderpoort. Daarmee is Zuiderpoort tevens het enige appartementengebouw
van de Alvestêdewyk. Het is gunstig gelegen aan de rand van de wijk, op korte afstand van station, supermarkten, sportvoorzieningen, huisartsenpraktijken en restaurants. Vrijwel alle voorzieningen zijn makkelijk te voet of met de fiets bereikbaar.
Het kleinschalige woongebouw telt 18 energiezuinige appartementen in verschillende groottes en prijsklassen. Ze zijn voorzien van een royaal balkon of (dak)terras. Verder beschikken ze over een eigen parkeerplaats en een individuele berging met een aansluitpunt voor een e-fiets.

De Nieuwe Rietbuurt is gunstig gelegen in Franeker-Zuid. Je woont hier heerlijk rustig te midden van water, rietkragen, groen en bomenpracht. Je beleeft er de rust en ruimte van het platteland. Ondertussen heb je alle voorzieningen die de stad Franeker biedt binnen handbereik.

Dit appartementengebouw is een primeur voor de Elfstedenwijk van Franeker. Het kleinschalige woongebouw telt in totaal 18 energiezuinige appartementen in verschillende groottes en prijsklassen. Vanaf je balkon of (dak)terras kijk je uit over de Harnzer Feart en de groene omgeving.

De voordelen van een appartement in Zuiderpoort:
– woonoppervlakte: bijna 80 tot circa 140 vierkante meter
– aantal slaapkamers: twee of drie (penthouse)
– royaal terras, balkon of dakterras
– individuele lucht-luchtwarmtepomp in combinatie met vloerverwarming
– 3 eigen zonnepanelen op het dak
– 1 eigen parkeerplaats
– eigen inpandige berging met aansluitpunt voor e-fiets

details

  • 18 appartementen
  • Nog diverse appartementen in verkoop
  • In eigen ontwikkeling

afbeeldingen